„Drama burger“ – verslas be dramos (5)

(Puslapis 1 iš 2)


Visvaldo Morkevičiaus nuotr.

Karolis Birgilas / Savaitraštis „Ekonomika.lt“

2013-12-17 06:58

 Kiekvieną kartais užklumpa pasirinkimo našta ir spėlionės dėl sprendimo perspektyvų. Naujo restorano sostinėje šeimininkai šiuo klausimu pažada tikrą dramą.

Beveik prieš dvidešimt metų į Lietuvą įžengęs greitojo maisto restoranų tinklas „McDonald‘s“ atnešė ir žodį „mėsainis“. Ilgainiui jis tapo greitojo maisto sinonimu ir tik visai neseniai buvo reabilituotas kaip brangesnių restoranų meniu vertas patiekalas.

„Sulėtėjęs“mėsainis

Lapkritį atidarytame restorane „Drama Burger“ šis vokiškos kilmės patiekalas yra valgiaraščio flagmanas. Kaip teigia restorano vadovas Simas Slabačiauskas, Vakaruose jau senokai suvožtiniai buvo laikomi įprastu ir šviežiu produktu, kuris niekada nebus siejamas su greitojo maisto rinka, o Lietuvoje paneigti šį mitą paskatino aistra maistui.

„Visi mėgstame burgerius. Idėja atsirado pakeliavus po Londoną, Niujorką. Metus ieškojome patalpų ir pusmetį bandėme įsikurti. Norėjome burgerius pateikti savaip. Jie yra pagardinti specialiais mūsų padažais su peletrūnais, trumais, graikišku jogurtu. Norėjosi savitumo“, – sako jis.

Pradžia nebuvo sunki, nes restorano teigėjai jau turėjo patirties tiek restoranų veiklos, tiek mėsainių gamybos srityje. „Viskas prasidėjo nuo baro „Marsas“. Jo savininkai yra Manfredas Bajelis ir Jonas Mažintas taip pat yra „Drama Burger“ bendraturčiai. Galiausiai prie komandos prisijungė Martynas Praškevičius, kuris dabar yra „Drama Burger“ virtuvės šefas. Jis ir sukūrė visą meniu“, – pasakoja S. Slabačiauskas.

Pasirinkimo drama

Paklaustas, iš kur kilo pavadinimas „Drama Burger“, restorano vadovas intrigos nepaliko ir paaiškino, kad taip bandyta pabrėžti platų restorano meniu. „Pateikiame 6 skirtingus mėsainius su vištiena, jautiena, aviena, portobelo grybu ir gurmaniškąjį. Kiekvieną mėnesį klientams pasiūlome kitokį mėnesio mėsainį“, – rodydamas prie lentelės pririštą meniu atskleidžia S. Slabačiauskas.

Meniu pamatę veganai ilgai neužmigtų naktį, nes jame siūloma ne tik mėsainių bei užkandžių, bet ir jaučio kaulo smegenų. Kainos čia nėra mažos, tačiau, pasak pašnekovo, taip yra dėl to, kad patys restorano darbuotojai labai vertina savo ruošiamus mėsainius. Kainai įtakos turėjo ir produktų paieška.

Šviežumo iššūkis

Įprastose kavinėse darbo diena pradedama nuo stalų nukeliant kėdes, o „Drama Burger“ virtuvės šefai, anot S. Slabačiausko, pirmiausia užkuria anglimis kūrenamą kepsninę. Tačiau tai nėra sunkiau nei gauti šviežios mėsos patiekalams.

„Mūsų bandelės yra šviežios, patys jas kepame, mėsa taip pat negali būti šaldyta. Kalbant apie mėsą, susidūrėme su šiokiu tokiu iššūkis. Šaldytos mėsos turi visi tiekėjai, o šviežios tiekėjų reikėjo paieškoti“, – teigė vadovas.

Straipsnio puslapiai:

- Karolis Birgilas

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas