Gera mėsa neleis likti komforto zonoje

(Puslapis 1 iš 2)


Ruslano Kondratjevo nuotr.

Karolis Birgilas / Savaitraštis „Ekonomika.lt“

2014-02-28 07:00

 Trečią Velykų dieną žemaičiai valgydavo geriausią mėsą, šventė vadinosi Gegio stalas. Prieš pusmetį Užupyje pradėjo veikti tokio pat pavadinimo krautuvėlė, kurios šeimininkas stengiasi gyventi taip, tarsi kasdien švęstų šią šventę.

Vegetarizmo ir veganizmo idėjos bent jau sostinėje įgavo mados atspalvį. Atsirado daugiau sveiko maisto parduotuvėlių ir restoranų. Tiesa, neliko nuskriausti ir mėsavalgiai – jie gali džiaugtis vietomis, kur mėsai skiriamas ypatingas dėmesys. Tačiau norint pasigaminti pačiam, tenka užsukti į prekybos centrą ar ūkininkų turgelį.

Tradicijos dar nėra

Tokią problemą pastebėjo ir mėsos parduotuvės „Gegio stalui“ vadovas Valentinas Lukoševičius su pussesere Jūrate.

„Vilniuje tokių mėsos parduotuvių trūko. Yra keletas, bet nedaug. Ir tos pačios dažniausiai priklauso kokiam didesniam tinklui. Nusprendėme, kad tai būtų įdomu patiems, nes valgome mėsą. Iš pradžių ketinome rengti viešojo maitinimo įstaigą, bet plėtoti su maistu susijusį verslą gana sudėtinga“, – pasakoja kelerius metus restorane Airijoje dirbęs V. Lukoševičius.

Pradžia nesunki

Pasak Valentino, mėsos parduotuvę atidaryti yra daug paprasčiau nei mėsinę, nes pastarajai reikia specialių leidimų ir didesnių patalpų. „Parduotuvę atdaryti nėra labai sunku. Žinoma, mėsa yra produktas, kuris privalo būti šviežias. Mūsų mėsa galioja savaitę, bet dažniausiai stengiamės parduoti per 2–3 dienas arba kaip nors kitaip realizuoti“, – atskleidžia vadovas.

Paklaustas, kodėl parduotuvę atidarė Užupyje, V. Lukoševičius sako, kad Užupis pasirinko juos, o ne jie Užupį. „Važiavome pro šalį, akys pačios užkliuvo už šio pastato. Pagrindinis kriterijus buvo, kad patalpos būtų centre arba senamiestyje“, – sprendimą įsikurti Užupyje paaiškina pašnekovas. Viena iš alternatyvų buvo parduotuvėlė prekybos centre, tačiau, pasak Valentino, nuoma ten yra labai didelė.

Skatina išlipti iš komforto zonos

Visai netoli parduotuvės „Gegio stalui“ veikia panaši žuvies krautuvėlė ir kepykla. V. Lukoševičius sako, kad žmonės pas juos dažnai ateina jau apsilankę kitose parduotuvėse. „Nemažai klientų ateina netoliese jau nusipirkę žuvies ar ko nors kito. Labai norėčiau, kad kuo daugiau žmonių įprastų taip apsipirkti“, – viliasi vadovas.

Tiesa, yra klientų, kurie ateina nešini kokiu nors receptu, jie ieško tam tikros mėsos. Tuo, anot V. Lukoševičiaus, šie pirkėjai ir skiriasi nuo prancūzų, mat pastarieji gamina iš to, ką randa parduotuvėje, ir nebijo improvizuoti. „Patys bandome šviesti ir mokyti, kad nebūtina pirkti brangią mėsą. Siūlome gamintis ėriuko inkstus, sėklides, sriubą virti iš jaučio uodegos. Norime, kad klientai išeitų iš komforto zonos, nes Lietuvoje ateinama į parduotuvę konkrečiai žinant, ko norima. Dėl to patogu eiti į prekybos centrą, nes ten yra beprotiška pasiūla“, – sako vadovas.

Straipsnio puslapiai:

- Karolis Birgilas

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas