Į restoranų plėtrą investuoja 1 mln. litų


Bendrovės nuotr.

Ekonomika.lt

2013-11-21 13:54

Vilniuje, centrinėje Vokiečių gatvėje, atidaromas naujas Azijos patiekalų restoranas „Soya“. Trečiasis sostinėje šio tinklo restoranas įkurtas šalia praėjusią savaitę duris atvėrusio kepsnių ir salotų restorano „Forest“. Abu restoranai įrengti buvusiose „Čili kaimas“ patalpose, į kurių rekonstrukciją investuota apie 1 mln. litų. Sprendimą jose atidaryti du naujus restoranus lėmė pasiteisinusios „Forest“ ir „Soya“ koncepcijos, geri jų rezultatai bei naujos pasaulinės restoranų verslo tendencijos.

„Tiek „Forest“, tiek „Soya“ yra Lietuvoje naujos koncepcijos restoranai. Pirmieji jų tikslingai buvo atidaryti kituose Vilniaus rajonuose bei šalies miestuose, siekiant įsitikinti jų patrauklumu lankytojams bei veiklos efektyvumu. Pusmečio rezultatai rodo, jog didžiųjų miestų gyventojai ir svečiai atviri kulinarinėms naujovėms, palankiai vertina individualų dėmesį bei mūsų virtuvės šefų darbą“, – sako „Forest“ restoranus valdančios bendrovės vadovė Viktorija Dūdienė.

Šiandien atidaromas naujasis „Soya“ Vokiečių gatvėje užima daugiau nei 300 kv. metrų, praėjusią savaitę atidarytas „Forest“ – daugiau nei 1000 kv. metrų plotą. Abiejuose restoranuose vienu metu gali būti priimta apie 400 svečių. Jų aptarnavimu ir maisto ruošimu iš viso rūpinasi daugiau nei 50 darbuotojų.

„Restoranas Vokiečių gatvėje visada buvo tiek prestižo, tiek paties restorano šefų profesionalumo, virtuvės išskirtinumo ženklas. Matydami išties gerus abiejų – „Forest“ ir „Soya“ restoranų rezultatus, nusprendėme centrinėje sostinės dalyje jos gyventojams bei svečiams pasiūlyti galimybę rinktis iš kelių skirtingų virtuvių. Dizaineriai profesionaliai susidorojo su iššūkiu per šiek tiek daugiau nei mėnesį pilnai atnaujinti interjerus. Tuo tarpu profesionalūs šefai parengė restoranų meniu, kuriuose atsižvelgta į dabartinius šalies vartotojų poreikius bei naujausias užsienio restoranų tendencijas“, – sako V. Dūdienė.

Atidarant restoraną Vokiečių gatvėje, atnaujintas „Forest“ meniu, kurio pagrindas – atviroje virtuvėje ant griliaus ruošiami mėsos ir žuvies patiekalai bei salotos iš atitinkamo sezono produktų. Dalis jų – Lietuvos ūkininkų tiekiama produkcija. „Forest“ meniu sudarė ir restorano virtuvei vadovauja ne vieną Lietuvos ir tarptautinį įvertinimą, tarp kurių – sidabro medalis 2010 m. Pasaulio kulinarinės taurės konkurse „Culinary World Cup“, diplomas ir bronzos medalis Pasaulio virėjų olimpiadose, pelniusi šefė Liucija Makovska.

 

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas