Inspektoriai krato higienos taisyklių pažeidėjus
(Puslapis 1 iš 4)

REUTERS/SCANPIX nuotr.
2012-08-23 17:58
Dalis Šiaulių apskrities maisto gamybos ir prekybos įmonių vartotojams tiekiamų produktų kokybei skiria nepakankamą dėmesį – konstatuoja Šiaulių valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).
Dėl produktų gamybos, laikymo sąlygų ir kitų reikalavimų pažeidimų šiemet jau sustabdyta ne vienos įmonės veikla.
Šiaulių VMVT viršininko pavaduotoja--valstybinė maisto produktų inspektorė Audronė Mikalauskienė kai kurių įmonių veiklą vertina kaip nesąžiningą ir pataria vartotojams būti budriems.
Kaimo sodyba liko be virtuvės
Rugpjūčio viduryje Kelmės VMVT specialistai sustabdė kaimo turizmo sodybos „Ąžuolų slėnis“ Tragauskių kaime (Kelmės rajonas) maisto ruošimo veiklą.
Maisto inspektoriai šios maitinimo įmonės valgyklos virtuvėje aptiko produktų – silkės, pieno, duonos, vištienos ir baravykų sultinių, universalių prieskonių, saulėgrąžų aliejaus, pomidorų padažų – su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais.
Tikrintojus šokiravo ir produktų laikymo bei higienos sąlygos: nešvara, pienas ir silkė laikyti ne šaldymo įrenginyje, o kambario temperatūroje.
Valymo ir plovimo priemonės sukrautos nesilaikant reikalavimų, kartu su maisto produktais.
Netvarka – šokiruojanti
Šiaulių VMVT specialistai per septynis šių metų mėnesius atliko 942 maisto tvarkymo įmonių patikrinimus ir maždaug pusėje jų nustatė maisto tvarkymo pažeidimų.
Valstybinė maisto produktų inspektorė A. Mikalauskienė vardija dažniausiai aptinkamus pažeidimus: nešvarios maisto tvarkymo patalpos, asmenys, tvarkantys nefasuotą maistą, nedėvi galvos apdangalo, darbo drabužiai nešvarūs, prie rankų plautuvių nėra higienos priemonių, neretai patalpos ir žaliavos būna užkrėstos kenkėjais, greitai gendantys maisto produktai (pieno mėsos gaminiai) laikomi aukštesnėje nei leidžiama temperatūroje.
- Edita Karklelienė