Kaune duris atvėrė pirmasis gastropabas


Bendrovės nuotr.

Ekonomika.lt

2014-03-05 14:27

 Kauno žemėlapyje galima pažymėti dar vieną kokybiško ir gurmaniško maisto tašką - pirmąjį gastropabą Kaune – „837“. Tai gerai kauniečiams žinomo ir pamėgto „Ryšių kiemelio 837“ metamorfozė, vieta, įsikūrusi to pačio Ryšių istorijos muziejaus patalpose ir šaltuoju metu kviečianti ragauti, bendrauti, atrasti, pajusti ir mėgautis drauge.

Gastropabas – tai dar naujas terminas Kauno miesto kontekste. Tai vieta, kuri pasižymi gurmaniška virtuve ir kokybiškų gėrimų pasirinkimu, tačiau nereikėtų tokios vietos painioti su restoranu. Tai veikiau pabas, pasižymintis neįpareigojančia aplinka, kokybiška muzika, kur maistas yra ne mažiau svarbi tokios vietos sudedamoji dalis. Panašių vietų galima rasti Londone, Berlyne, Niujorke, ar Kopenhagoje, o nuo šiol ir Kaune.

Šeimininkas Ignas Mocevičius džiaugiasi, kad „837“ pasižymi kokybiška ir tobulai paprasta gurmaniška virtuve, kurios valgiaraštį sudarė vienas inovatyviausių ir kūrybingiausių maisto gaminimo meistrų Lietuvoje, kūrybinės virtuvės „Uoksas“ šeimininkas Artūras Naidenko. Anot jo, pagrindinis išsikeltas tikslas sudarinėjant „837“ valgiaraštį buvo atskleisti neatrastus skonius iš tolimiausių pasaulio kampelių, o taip pat ir išlaikyti harmoniją tarp skonio, suderinamumo ir estetikos lėkštėje. Minimalistinį interjerą sukūręs architektas Vainius Šalomskas neabejoja, jog pagrindiniai interjero akcentai čia yra žmonės. Pabo interjeras yra pritaikytas leisti vakarus su kokybišku maistu, įkvepiančiais pokalbiais su bičiuliais ar darbo partneriais, gardaus vyno taure šildančiame muzikiniame fone.

Savaitgaliais „837“ virsta muzikiniu baru, kur groja pamėgtų dj’ėjų atrinkta muzika. Išskirtiniais atvejais yra atveriamos ir didžiosios salės durys, kur vyksta gyvo garso koncertai. Vienas iš artimiausių vyks kovo 21-ąją, kuomet ant scenos kops grupės „Golden Parazyth” atlikėjai su išskirtine esamos kūrybos retrospektyvine programa „Looking Backward, Moving Forward“. Taip pat svarbu paminėti, kad „837“ yra atviras ne tik draugams ir muzikai, bet ir kultūrai bei menui. Šiuo metu ant sienų puikuojasi fotomenininko Igno Maldžiūno darbai iš Amerikoje vykstančio festivalio „Burning Man”.

„837“ sau vietą atras komunikuojantys gyvai ar virtualiai, ieškantys retų skonių, norintys pailsėti po ilgos darbo dienos ar švenčiantys dienos pasiekimus. Gastropabas dirba ilgiau nei kitos vietos Kaune – virėjai darbuojasi kasdien iki pat 2 valandos nakties, tad ir vėlai vakare praalkusieji tikrai bus pradžiuginti.

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas