Verslo naujienos

 

Naujausia informacija apie Lietuvos ir užsienio verslą, pinigus ir ekonomiką: atlyginimai, pensijos, įvairios išmokos, kainos, mokesčiai, bendrovių naujienos, aktualūs teisės aktų pasikeitimai. Visos verslo naujienos vienoje vietoje.

REKLAMA
Mažiausios velykinių prekių kainos „Maximoje“: jei kitur ras pigiau, kainas sumažins dar labiau  Mažiausios velykinių prekių kainos „Maximoje“: jei kitur ras pigiau, kainas sumažins dar labiau

Mažiausios velykinių prekių kainos „Maximoje“: jei kitur ras pigiau, kainas sumažins dar labiau

Praėjusią savaitę užbaigusi su mažiausiomis populiariausių velykinių prekių kainomis, šią savaitę „Maxima“ ir toliau lygina naujai atrinktų prekių įprastas ir akcines kainas kituose didžiuosiuose prekybos tinkluose. Jei kitur tą pačią prekę ras pigiau, vėliausiai kitą darbo dieną visose „Maximos“ parduotuvėse jos kainą sumažins dar labiau.

Vyriausybė spręs, ar naikinti komercinių saulės parkų plėtrą virš 2 GW leidusį nutarimą

Pernai gruodį įstatymu įteisinus komercinių saulės parkų plėtrą su kai kuriais ribojimais jų galiai viršijus 2 gigavatus (GW), Energetikos ministerija siūlo naikinti tai numačiusį anksčiau priimtą Vyriausybės nutarimą. Dėl jo pripažinimo netekusiu galios ministrų kabinetas spręs trečiadienį.  Pasak Energetikos ministerijos, komercinių saulės parkų plėtrai taikyto galios ribojimo iki 2 GW klausimą išsprendė Seime priimtos pataisos.
Lietuvos verslas Prieš 21 min.

Kreivys pristatys Nacionalinę energetinės nepriklausomybės strategiją

Energetikos ministras Dainius Kreivys Seimo Ekonomikos komiteto (EK) posėdyje trečiadienį pristatys naująją Nacionalinės energetinės nepriklausomybės strategijos (NENS) redakciją. Svarbiausias šios strategijos tikslas 2030 metams yra prie konkurencingos šalies ekonomikos prisidedanti energetika.
Lietuvos verslas Prieš 26 min.

Vokiečių kariai Lietuvoje: kur juos apgyvendinti Vilniuje ir kokia to kaina?

Lietuvai ruošiantis priimti Vokietijos brigados karius, vis dar nėra aišku, kur juos apgyvendinti, tad jie būstą turės nuomotis patys. Dėl to kyla grėsmė, kad ims trūkti būstų nuomai, o kainos augs, kaip buvo prasidėjus karui Ukrainoje. Vis tik bendrovės „Newsec“ Tyrimų ir analitikos grupės vadovas Baltijos regione Mindaugas Kulbokas ramina, kad vietų tikrai atsiras – net šiandien būtų galima pasiūlyti 2,4 tūkst. būstų ar apartamentų.

Pigiausias maisto prekių krepšelis Velykoms: štai ką pavyko nupirkti už 9 eurus

Gyventojai jau suskubo ruoštis Velykoms. Žmonės skaičiuoja, kad šio mėnesio pabaigoje maistui teks išleisti kur kas daugiau nei įprastai. Už gausų šventinį stalą teks pakloti nemažai pinigų. Tiesa, panašu, kad kainos šiemet bent kiek mažesnės nei pernai prieš Velykas.

Po debiuto biržoje „Nasdaq“ gerokai išaugo Trumpo socialinių tinklų bendrovės akcijų vertė

Įmonių grupei „Trump Media & Technology“ debiutavus akcijų biržoje „Nasdaq“, ženkliai išaugo jos akcijų vertė, o teisinių problemų turinčiam buvusiam prezidentui atsirado galimybė dar labiau papildyti savo kišenes. Po išvakarėse įvykdyto susijungimo su priedangos bendrove „Digital World Acquisition“, bendrovės „Trump Media“ akcijų vertė maždaug 15.45 val. Grinvičo laiku buvo išaugusi 36,3 proc. ir siekė 68,09 JAV dolerius.
Užsienio verslas Prieš 11 val.

STT pradėjo tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarybos nariams skirtomis lėšomis Akmenėje

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo Akmenės rajono savivaldybėje. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė „Skaidrinam“ iniciatyvos autorius Andrius Tapinas, pasidalindamas STT pranešimu. „(...) Ką tik STT mane informavo apie dar vieną pradėtą ikiteisminį tyrimą Akmenės rajone, kur figūruos dar vienas LSDP meras Vitalijus Mitrofanovas, kuris irgi jau suskubo grąžinti apie 1,7 tūkst.

Trišalė taryba neaptars papildomo gynybos finansavimo, teigia, kad dėl to nesitarta

Prasidėjus darbuotojų ir darbdavių diskusijoms dėl Finansų ministerijos pasiūlytų papildomo gynybos finansavimo variantų, Trišalė taryba jų svarstyti neketina – jos nariai teigia, jog dėl to su Vyriausybe nesitarta. „Kol kas į darbotvarkę klausimas neįtrauktas, artimiausiame posėdyje svarstomas nebus“, – BNS antradienį sakė šiuo metu tarybai pirmininkaujantis Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Sigitas Gailiūnas.

LEA: elektros kainos išlieka stabilios, tiekėjai tarifus keičia nežymiai

Vidutinė elektros energijos kaina kovo 1–26 dienomis siekia 0,073 Eur/kWh be PVM, o tai 3 proc. mažiau už šių metų vasario mėnesio vidutinę kainą, kuri buvo 0,075 Eur/kWh be PVM. Nuo šių metų sausio vidurio kainos biržoje yra stabilios – vidutinė savaitės kaina svyravo 0,06–0,10 Eur/kWh be PVM ribose, skelbia Lietuvos energetikos agentūra (LEA). Kovo 26-ąją, palyginti su kovo 19-ąja, 24 mėn.
Lietuvos verslas Prieš 14 val.

„Air Baltic“ atnaujins oro susisiekimą su Ukraina karui pasibaigus

Latvijos nacionalinė aviakompanija „Air Baltic“ pasiryžusi skrydžius į Ukrainą atnaujinti tik karui pasibaigus, pareiškė bendrovės vadovas Martinas Gaussas. M. Gaussas kovo 25-ąją lankėsi Ukrainoje, kuri susitiko su Ukrainos atkūrimui ir infrastruktūros ministru Oleksandru Kubrakovu bei Kyjivo Boryspilio oro uosto vadovu Oleksijumi Dubrevskiu. „Air Baltic“ yra įsipareigojusi būti tarp pirmųjų aviakompanijų, atnaujinusių oro susisiekimą su Ukraina“, – vizito metu kalbėjo M. Gaussas.
Užsienio verslas Prieš 14 val.

Išankstinė pensija Lietuvoje: štai kiek pinigų gauna nesulaukę pensinio amžiaus

Dar bent pora metų pensinis amžius Lietuvoje bus ilginamas, kol 2026 metais pasieks 65 metus tiek vyrams, tiek ir moterims. Vis dėlto tam tikromis aplinkybėmis į pensiją galima išeiti ir anksčiau. Tokia galimybe pasinaudoja vis daugiau gyventojų. Tačiau kokio dydžio išankstines pensijas jie gauna? Išankstinė pensija yra mažesnė nei įprastinė „Sodros“ duomenimis, šiuo metu išankstinė pensija Lietuvoje mokama 7,7 tūkst. gyventojų. Tai yra 1,5 tūkst. gyventojų daugiau nei prieš 5 metus.

Kelininkai: šalies keliai antradienio pavakarę daugiausia sausi

Lietuvoje antradienio pavakarę valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia sausos, vietomis drėgnos, praneša Eismo informacijos centras. Kelininkų teigimu, Pasvalio rajone lietus, likusioje šalies dalyje žymesnių kritulių nėra. Oro temperatūra nuo 7 iki 11 laipsnių šilumos. Naktį lietaus tikimybė taip pat maža. Vėjas pietryčių, 6–11 m/s. Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šilumos.
Lietuvos verslas Prieš 14 val.

Seimo VSD komisija: Nausėda aktyviai siekė, kad sankcijos baltarusiškoms trąšoms nebūtų taikomos

Seimo Valstybės saugumo departamento (VSD) pranešėjo istoriją analizavusios komisijos išvadose teigiama, kad prezidentas Gitanas Nausėda vykdavo į susitikimus su baltarusiškų trąšų verslo atstovais. Pasak komisijos, vėliau šalies vadovas aktyviai siekė netaikyti sankcijų baltarusiškoms trąšoms.

Navickas: dėl daugiamečių pievų atkūrimo būtinas kuo skubesnis ilgalaikis sprendimas

Europos Sąjungos (ES) žemės ūkio ir žuvininkystės ministrų taryba antradienį pritarė Europos Komisijos (EK) reglamento papildymui, pagal kurį šiemet daugiamečių pievų Lietuvoje atkurti nereikės. Nepaisant priimto sprendimo, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas atkreipia dėmesį, kad problemai spręsti reikalingas ilgalaikis sprendimas, kitaip po kelerių metų vėl teks susidurti su ta pačia problema.

Su paspirtuku – tik užsidėjus šalmą: siekia įstatymu įpareigoti apsisaugoti nuo traumų

Antradienį Seime pateiktas siūlymas visus paspirtukų ir kitų elektrinių mikrojudumo priemonių vairuotojus įpareigoti dėvėti šalmus. Tais atvejais, kai tokia priemonė yra nuomojama, suteikti šalmą privalėtų elektrinės mikrojudumo priemonės nuomotojas. Už projektą po pateikimo balsavo 46, prieš 2, susilaikė 12 parlamentarų. Pagrindiniu komitetu svarstysiančiu projektą patvirtintas Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Seimas linkęs pritarti siūlymui leisti institucijoms pirkti dronus su kiniškais komponentais

 Antradienį Seimas po svarstymo pritarė Viešųjų pirkimų įstatymo pataisoms, kuriomis numatoma leisti saugumui svarbioms organizacijoms įsigyti bei testavimui naudoti ar kitoms šalims perduoti dronus, kuriuose naudojami gamintojų iš Kinijos komponentai. Po svarstymo už projektą balsavo 75, susilaikė 2, prieš nebalsavo nei vienas parlamentaras.
Lietuvos verslas Prieš 16 val.

Mindaugas Sinkevičius teisme dėl piktnaudžiavimo lėšomis: „Kaltinimas aiškus“

Piktnaudžiavimu tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis kaltinamas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius tikisi visiško išteisinimo, jis teisme savo kaltės nepripažino. Tuo metu prokuroras teismui pateikė papildomus dokumentus, anot kaltintojo, jie patvirtina baudžiamosios bylos duomenis. Antradienį po pietų Jonavos rajono savivaldybės vadovas atvyko į Kauno apygardos teismo posėdį.
Lietuvos verslas Prieš 16 val.

Tikrins ne tik senus automobilius: vairuotojams ir be baudų gali tekti mokėti papildomai

Žinia, kad aplinkosaugininkai pradeda be policijos stabdyti ir tikrinti automobilių taršą, išgąsdino ir papiktino ne vieną vairuotoją. Jie nerimauja, ką reikės daryti panaikinus techninę apžiūrą, svarsto, kas bus, jei aplinkosaugininkams stabdant nesustos. Tačiau kai kurie specialistai yra įsitikinę, kad nauja tvarka paskatins automobilių savininkus labiau pasirūpinti savo transporto priemonėmis. Taip pat mažiau kenkti aplinkai ir visų sveikatai.

Kauniečiams – Matijošaičio mįslė: kam skirtas vaizdingame Neries krante staiga išdygęs „konteinerinis ofisas“?

Jonavos gatvėje esančiame Matijošaičių sklype pirmadienio popietę iškilo moduliniai nameliai, bet kokia veikla juose bus vykdoma dar nėra aišku. „Kiek teko girdėti iš darbininkų, tai Jonavos gatvėje esančiame sklype, kuris priklauso Š. M., stovės konteinerinis ofisas, kuris yra kilnojamas objektas, tai leidimų nereikia. Atvežė pastatus, iškraudinės dabar“, – pirmadienį pranešė skaitytojas.

„Alita“ per dešimtmetį sieks įsitvirtinti tarptautinėse rinkose

2 mln. eurų į robotizavimą investavusi alkoholio gamintoja „Alita“ per dešimtmetį tikisi įsitvirtinti pasaulinėje rinkoje, sako gamyklą valdančios bendrovės „MV Group Production“ vadovas Algirdas Čiburys. „Mūsų vizija yra nuoseklus augimas ir toliau.
Lietuvos verslas Prieš 16 val.
Į viršų