Naujos taisyklės trumpins restoranų meniu (1)


Fotodienos nuotr.

Žinių radijas

2013-12-19 18:00

Maisto ir veterinarijos tarnybai rengiant taisykles, įpareigosiančias restoranus ir kavines informuoti klientus, ar jie valgo užšaldytą ir vėliau atšildytą maistą, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos tarybos narys, virtuvės šefas Tomas Rimydis tokiam siūlymui visiškai pritaria. Tokia tvarka, jo teigimu, leistų priartėti prie Viduržiemio jūros šalių kultūros:

„Restoranai siaurins savo meniu, mažins asortimentą tam, kad judėtų greičiau produktai, ir jie bus nešaldomi, o švieži. (...) Dabar man kelia labai daug abejonių, kai atsiverti meniu – o ten viso pasaulio virtuvės, kaip Bibliją skaitai. Kaip jie sugeba išlaikyti visus patiekalus kokybiškus? Aišku, jie naudojasi šaldikliais“, - Žinių radijo laidoje „Aktualioji valanda“ trečiadienį sakė T. Rimydis.

Pasak jo, vartotoją reikia ugdyti – per jo švietimą bus pasiekti geriausi rezultatai ir restoranų segmente:

„Vartotojas turi būti išprusęs, dėl jo turi stengtis restoranai – gaminti teisingą ir gerą maistą. Kas liečia atšildytą pagamintą maistą, aš būsiu tas žmogus, kuris tikrai norėtų žinoti, kad tas maistas buvo prieš tai užšaldytas, o po to pašildytas. Jis jau yra, pirmas dalykas, negeras dėl kokybės, antras dalykas – sveikatos“, - kalbėjo T. Rimydis.

Pasak jo, maitinimo įstaigos dažnai patieka atšildytą maistą:

„Esu su tuo susidūręs tuose restoranuose, kurie maitina didelius kiekius svečių, tinkliniuose restoranuose tas dalykas yra. Jeigu mes parašysime į meniu, kad tas maistas buvo užšaldytas, o po to atšildytas, vartotojai sunerims ir sakys: ne, gal aš paasirinksiu kitą restoraną, kuris gamina šviežią ir kokybišką maistą“, - sakė jis.

T. Rimydžio teigimu, tokių taisyklių įgyvendinimo sunkumai būtų darbuotojų kvalifikacija – ne visi žino, kaip gaminti iš šviežių produktų – šviežio maisto trūkumas žiemą ir didesni kaštai. Vis dėlto, virtuvės šefas pabrėžė, kad įgyvendindami šias taisykles bendra Lietuvos restoranų patiekalų kokybė pagerės ir Lietuva turės geresnę reputaciją užsienyje.

 

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas