Nustebina ir gurmanus, ir įprasto maisto mėgėjus (1)

(Puslapis 1 iš 2)


Bendrovės nuotr. Panevėžio kulinarijos centre pagaminamų produktų įvairovė plati – iki 150 pavadinimų.

Vida Tavorienė / valstietis.lt

2014-11-04 14:55

 Prekybos tinklas „IKI“ kviečia vartotojus įvertinti jų gaminamų kulinarijos ir konditerijos gaminių kokybę. Pirkėjai, suabejoję prekiniu ženklu „Pagaminta „IKI“ produkto kokybe, galės jį grąžinti. Taip pat visą mėnesį jie galės ragauti įvairių gaminių. O žiniasklaidos atstovai buvo pakviesti susipažinti, kokiomis sąlygomis jie gaminami.

Gamina iš šviežių žaliavų

Apsauginiai drabužiai, galvos apdangalai, apsauginės kaukės, rankų plovimas ir dezinfekavimas – būtinos priemonės ir procedūros, norint patekti į šalia Panevėžio miesto įsikūrusį „IKI“ prekybos tinklo kulinarijos centrą. Jo darbuotojams tai – įprastas kasdienis ritualas, o svečiams atrodo, kad juos lydės į ypatingos svarbos objektą.

Iš tikrųjų prieš 5 metus atidarytas Panevėžio kulinarijos centras – svarbi prekybos tinklo „IKI“ dalis. Čia pagamintas maistas pasklinda po visą Lietuvą – į visas 237 „IKI“ parduotuves.

Kasdien iš šios maisto gamybos įmonės išvežama apie 18 tonų kulinarijos gaminių. Tiek maisto viename moderniausių Baltijos šalyse kulinarijos centrų pagamina dešimtys virėjų, fasuotojų, žaliavos ruošėjų, maisto technologų. Iš viso šiame kulinarijos centre pluša apie 270 darbuotojų.

Centre darbas verda ištisą parą, dirbama dviem pamainomis. Pirmieji darbuotojai į darbą ateina nuo ankstyvo ryto – 4–5 valandos. Jie priima žaliavas, patikrina jų kokybę. O nuo 6 val. iki 8 val. skubama į sunkvežimius pakrauti visus per parą pagamintus produktus, kurie išvežiojami po „IKI“ parduotuves.

Į maisto gamybos įmonę patenka daugybė tonų apie 300 skirtingų žaliavų. Vien vištienos per mėnesį atvežama apie 150 t. Pasak Panevėžio kulinarijos centro vadovės Aistės Rasmussen, pirmumas teikiamas Lietuvos gamintojams, bet ir jiems, ir kitų šalių gamintojams keliama ta patį sąlyga – produkto kokybė.

„Kruopščiai tikrinama kiekviena partija, todėl tiekėjai jau žino, kad prastos kokybės žaliavos mums neįsiūlys. Visą produkciją gaminame tik iš šviežiausių produktų“, – pastebėjo kulinarijos centro vadovė.

Baltoji mišrainė – nepralenkiama

Panevėžio kulinarijos centre pagaminamų produktų įvairovė plati – iki 150 pavadinimų. Praktiškai tiek kasdien ir gaminama. Skiriasi tik kiekiai. Darbuotojai pastebėjo, kad kulinarijos gaminių paklausa išauga atlyginimų mokėjimo dienomis, taip pat po savaitgalio. O prieš šventes metų pabaigoje maisto gamintojams tenka atsiraitoti rankoves.

Ištisus metus vartotojai noriai perka įvairias mišraines. Populiarūs apvaliuose plastikiniuose induose supakuoti įvairūs salotų rinkiniai, pietų rinkiniai, kepti, troškinti gaminiai ir kt.

Straipsnio puslapiai:

- Vida Tavorienė

valstietis.lt

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas