Parduos šokoladą su istorija

(Puslapis 1 iš 2)


Ruslano Kondratjevo nuotr.

Laura Juozaitytė / Ekonomika.lt

2014-04-23 20:00

Virtuvės šefas Ali Gadžijevas balandžio pabaigoje vilniečiams atvers „Ali šokoladinės“ duris. Tapęs prabangaus belgiško šokolado prekės ženklo „Callebaut“ ambasadoriumi Lietuvoje, buvęs virtuvės mitų griovėjas gamins ypatingus rankų darbo šokoladinius saldainius ir kitokius gardumynus.

„Mano klientai – mėgstantys keliauti ir išrankiu skoniu pasižymintys žmonės. Suprantu, kad mano produkcija gana brangi ir turbūt ne kiekvienam tokia kaina bus prieinama, tačiau noriu gaminti kokybiškus saldumynus, orientuotis į kokybę, o ne kiekybę. Tad tokie ir mano klientai – išrankūs bei vertinantys išskirtinę kokybę, – savaitraščiui „Ekonomika.lt“ sakė A. Gadžijevas. – Šokoladas ir apskritai saldumynai žmonėms teikia didžiulį malonumą. Vadinasi, parduodu didžiulį malonumą. Daug keliaujantys žmonės, užėję į mano šokoladinę, gali prisiminti kur nors svetur ragautą skonį. Kartu sus šokoladu parduosiu prisiminimą. Parduodu ne tik šokoladą, bet ir istoriją.“

Bazilijonų gatvėje įsikursianti „Ali šokoladinė“ bus vieta, kurioje bus galima ne tik paragauti netikėtų šokolado skonių, bet ir išgirsti apie kuriamą produkciją. „Kaip įmanoma dažniau stengsiuos pats sukiotis parduotuvėlėje, rodyti klientams, kaip yra gaminami saldainiai, pasakoti, kuo vienas aromatas skiriasi nuo kito ir pan. Manau, kad taip kuriama pridėtinė vertė. Šokolado gamintojų konkurencija šiandien yra nemaža, ir būtent eidamas per istoriją, siekdamas įdomiai pateikti savo produkciją gali burti savo klientų ratą“, – teigė A. Gadžijevas.

Šiuo metu pašnekovo gaminamų saldainių jau parduodama partnerių „No Sugar“ ir „Mamma mia“ parduotuvėse.

Idėja gimė netikėtai

Paklaustas, kaip nuo kulinarijos perėjo prie konditerijos, A. Gadžijevas neslėpė, kad tai nutiko netikėtai.

„Niekada nesvajojau atidaryti savo šokoladinės. Kartą bičiulis, užsiimantis konditerinių prekių importu, pasiūlė išbandyti jėgas ir padirbėti su šokoladu. Man labai patiko, tad kilo mintis plėtoti šią veiklą, – sakė Ali. – Nors virtuvės šefas dažniausiai būna ir konditeris, ir kulinaras, tai nėra labai gerai, nes šios sritys skirtingos. Persiorientuoti nebuvo lengva, tačiau man šokoladas, kad ir koks įnoringas, labai patinka. Su didžiuliu susidomėjimu mokausi ir ieškau naujų gamybos būdų.“

Komandą suburti nelengva

Pasisukus pokalbiui apie komandą, A. Gadžijevas neslėpė, kad teiginiai, jog Lietuvoje nėra darbo, jam kelia nuostabą. „Tinkamų darbuotojų savo komandai ieškojau porą mėnesių. Preciziškų ir kruopščiai dirbančių žmonių rasti sunku, ypač jei turi savo standartus, tiksliai žinai, ko iš savo darbuotojo norėtum“, – kalbėjo kulinaras.

Straipsnio puslapiai:

- Laura Juozaitytė

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas