Verslo pietūs – kokybiški ir kūrybingi

(Puslapis 1 iš 2)


Bendrovės nuotr.

Ekonomika.lt

2014-03-25 10:50

Žmonijos išmintis byloja, kad pietus reikia dalintis su draugu. Galbūt bičiuliu ar verslo partneriu. Šiaip ar taip vienam valgyti nuobodu. Ką mes žinome apie verslo pietus, kuriuos siūlo daugelis restoranų?

Šįkart verslo pietų idėja domimės „Lauro lapo“ restorane. Jis atsidarė prieš porą metų Vilniaus centre. Nuo pirmos dienos jo įkūrėjai kvietė svečius pietauti. Svarbiausia ir nekeičiama jų idėja – šviežumas. Kadangi per pietus nuolatinių klientų čia yra daugiau nei puse, virtuvės meistrams kasdien reikia pasirūpinti, kad svečiai gautų vis kitokį maistą, kad mėsa nebūtų tiesiog kepta mėsa, o žuvis tik filė be skonių fantazijos.

Restorano duona

Todėl išsirinkusiems verslo pietus, o tai yra natūralių sulčių kokteilis, užkandis, pagrindinis patiekalas ir desertas, kasdien pateikiamos, pavyzdžiui, vis kitokios sultys. Varijuojama tarp burokėlių, obuolių, apelsinų, kriaušių, pasismaginimui kartais įpinamas ir ananasas. Pavasarėjant bus daugiau šviežių daržovių.

Kol ruošiamas pirmas patiekalas, svečiams pasiūloma užkąsti „Lauro lape“ kiekvieną rytą kepamos duonos bei užtepėlės. Pastaroji daroma iš sviesto, kuris paskaninamas įvairiomis žolelėmis arba grybais, džiovintas pomidorais, kartais kokiu nors sūriu. Čia jau pagal virtuvės šefų fantaziją, kurios nei Evaldui Juškai, nei Nikita Vornik nestinga.

Su restorano savininke Orinta Charčenkaite kalbame apie restorano svečius ir tai, ką jie labiausiai mėgsta. „Pastebime, kad daugiausia pas mus lankosi 35-40 metų verslūs žmonės, kuriems svarbi maisto kokybė. Pas mus nėra šaldytų daržovių, vaisių. Visada perkame šviežią žuvį, šaldyta mėsa būna tik žvėriena. Mūsų svečiai tai vertina. Populiariausia mėsa – jautiena, vištiena. Per porą metų tik du kartus darėme kiaulienos patiekalų. Tačiau vienas svečias pastebėjo, kad patiekalas buvo gardus, bet jam nepatiko, kad pavalgius burnoje liko kiaulienos skonis. Daugiau šios mėsos nebeperkame. Tiesa, buvo mintis užsisakyti pieninį paršiuką, bet kol kas nepavyko gauti“,- pastebėjimais dalijasi Orinta.

Kas šviežiausia, natūraliausia

Kiekvieną šeštadienį „Lauro lape“ galvojame apie kitos savaitės verslo pietus. Užsakomi produktai. Kartą per savaitę būna šviežia žuvis. Kadangi ji vežama antradieniais, tą dieną ji ir bus pateikta svečiams. Pastaruoju metu tai buvo sterkas ir menkė. Tačiau kartą žvejai paskambino ir pasiūlė laukinio karpio. Restorano virtuvė be kalbų jį užsakė. Šie patiekalai restorano svečių taip pat vertinami ir mėgstami. Trečiadienį tikėtina, kad „Lauro lape“ bus žuvienė, kuriai sultinį verda patys virėjai.

Užkandžiui kartais ruošiamos daržovės, kitą dieną jas gali pakeisti patiekalas iš miltų. Pavyzdžiui, lazanija, ravioliai arba niokiai. O pagrindinis patiekalas būna iš mėsos arba žuvies. Kaskart skiriasi jo paruošimo būdas ir pagardai bei daržovės.

Straipsnio puslapiai:

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas