50 gramų kūrybiško maisto (1)

(Puslapis 1 iš 2)


Ruslano Kondratjevo nuotr.

Greta Jankaitytė / Savaitraštis „Ekonomika.lt“

2013-08-07 07:04

 50 gramų – ne tik svorio matas, su kuriuo dažnai susiduriame virtuvėje ar per šventes, bet ir naujo maisto verslo, kuris kokybišką skonį derina su kūrybine maisto išraiška, pavadinimas.

„50 gramų“ įkūrėjai Dominykas Čečkauskas ir Gintarė Štaraitė teigia, kad pagrindinė verslo idėja – ne tik tiekti kokybišką maistą, bet ir suteikti jam patrauklią išvaizdą. „Stengiamės derinti gerą maistą bei skonį su estetine jo išraiška ir taip kelti maisto bei jo vaizdo kokybę“, – pasakoja D. Čečkauskas.

„50 gramų“ užsiima ne tik maitinimu renginiuose, bet ir jų dekoravimu, fotografavimu, taip pat maisto stilizavimu, alkoholio degustacijomis bei kūrybiniais projektais.

Patinka iššūkiai

„50 gramų“ įsikūrė prieš pusę metų, kai ilgą laiką su maistu susijusiose srityse dirbę D. Čečkauskas ir G. Štaraitė ryžosi atsiduoti maisto aistrai ir imtis veiklos patys. Dar nespėję įkurti tinklalapio, „50 gramų“ savininkai sulaukė skambučių iš dviejų klientų, ieškančių kompanijos, kuri galėtų teikti maitinimo paslaugą per stambius renginius. „Tokia staigi pradžia buvo lyg šaltas dušas, bet viskas puikiai pavyko. Tai suteikė pasitikėjimo savimi“, – prisimena D. Čečkauskas.

Dabar „50 gramų“ turi įvairiausių užsakovų: nuo konferencijų iki vestuvių organizatorių, nuo filmavimo komandų iki prekybos centrų. Kurdama meniu komanda bendrauja su klientu ir bando tiksliai suprasti, kas jam patiktų.

„Mes stengiamės apie klientą išsiaiškinti kuo daugiau, pavyzdžiui, ar yra kokia nors šventės, kuriai ruošime maistą, tema, gal klientas pats kuo nors domisi. Kai išsigryniname temą, galvojame receptus“, – pasakoja D. Čečkauskas.

Taip pat komanda stengiasi pateikti ką nors naujo ir netikėto. „Pavyzdžiui, vyko renginys, kurio tema – Meksika. Nenorėjome ruošti elementarių, visiems žinomų meksikietiškų patiekalų, tad stengėmės sugalvoti ką nors įdomesnio“, – sako G. Štaraitė.

Žavi amerikietiška virtuvė

Nors „50 gramų“ meniu būna ir neįprastų patiekalų, klientai nenusivilia: komanda kukliai pripažįsta, kad net apie 80 proc. „50 gramų“ kuriamo maisto ragautojus itin sužavi. „Kartais atrodo, kad žmogui kuris nors patiekalas patiks mažiausiai, bet būtent jį labiausiai išgiria“, – džiaugiasi G. Štaraitė.

Itin stipri „50 gramų“ komanda jaučiasi gamindama mėsainius. „Man apskritai labai patinka amerikiečių virtuvė. Daug kas juokiasi – kas ta amerikietiška virtuvė? Nėra tokios, – pasakoja Dominykas. – Iš tikrųjų šiai virtuvei priklauso visi didkepsniai, mėsainiai, šonkauliai. Man šiuos patiekalus kurti labai įdomu. Kaskart, kai juos ruošiame, sulaukiame didelio pasisekimo.“

Straipsnio puslapiai:

- Greta Jankaitytė

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas