Verslo naujienos

 

Naujausia informacija apie Lietuvos ir užsienio verslą, pinigus ir ekonomiką: atlyginimai, pensijos, įvairios išmokos, kainos, mokesčiai, bendrovių naujienos, aktualūs teisės aktų pasikeitimai. Visos verslo naujienos vienoje vietoje.

Lietuvoje startavo nauja oro bendrovė – Atėnus keleiviai pasieks tiesioginiu skrydžiu

Nuo penktadienio keleiviai iš Vilniaus oro uosto galės skristi į Graikijos sostinę Atėnus tiesioginiu skrydžiu, kurį vykdys veiklą Lietuvoje pradėjusi oro bendrovė Aegean Airlines“. „Džiaugiamės tuo, kad pradedame vykdyti naują tiesioginį skrydį tarp Atėnų ir Vilniaus, šis maršrutas atspindi mūsų įsipareigojimą plėsti savo veiklą Baltijos šalių regione.
Lietuvos verslas Prieš 9 min.

JAV startuolis „Argyle“, kurį kūrė ir lietuvis, pritraukė 100 mln. dolerių investicijų

Prieš šešerius metus veiklą JAV pradėjęs technologijų startuolis „Argyle“, teikiantis automatizuotas uždarbio ataskaitų paslaugas bankams, kredito ir draudimo bendrovėms, baigė investicijų pritraukimo C etapą ir šiuo metu jau yra sulaukęs daugiau kaip 100 mln.
Lietuvos verslas Prieš 1 val.

Amsterdamas uždraudė naujų viešbučių statybas

Su pertekliniu turizmu kovojanti Nyderlandų sostinė beveik visiškai uždraudė naujų viešbučių statybas, skelbia agentūra „Reuters“. Miesto valdžia pareiškė taip norinti, kad Amsterdamas būtų patogus pirmiausia vietos gyventojams. „Tai reiškia jokio perteklinio turizmo, jokių naujų viešbučių ir ne daugiau kaip 20 mln. turistų nakvynių viešbučiuose per metus“, – teigiama jos pranešime.

Prasidėjo maitinimo sektoriaus atstovų protestas: reikalaujama mažesnio PVM tarifo

Penktadienį prie Vyriausybės maitinimo sektoriaus atstovai pradėjo protestą dėl šiuo metu esančio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) dydžio. Nuo naujųjų metų grąžinus 21 proc. PVM sektoriui, protestuotojai reikalauja vėl pereiti prie 9 proc. tarifo. Į protestą atvyko kelios dešimtys dalyvių, jie būriavosi prie Vyriausybės. Susirinkusieji turėjo plakatus su užrašais „1 cento pietūs mokyklose – tai metų afera“, „Naikinkit PVM vaikų maitinimui.
Lietuvos verslas Prieš 1 val.

Savivaldybės gyventojams skiria ir iki 7 tūkst. eurų, tačiau retas norėtų gauti pinigus

Sunkumų patiriantys gyventojai kreipiasi pašalpų į savivaldybes. Jos gali būti ne tik periodinės, kurias gyventojai gauna kiekvieną mėnesį. Atsitikus nelaimei, sulaukus tam tikro amžiaus, susilaukus daugiau nei vieno vaiko ir kitais atvejais galima kreiptis į savivaldybes vienkartinės pašalpos. Jų dydis gali siekti ir daugiau nei 7 tūkst. eurų.

Mindaugas Lingė apie papildomus mokesčius gynybai: „1 proc. PVM būtų labai gerai“

Šiuo metu nemažai diskusijų kelia krašto apsaugos finansavimo klausimas – nesutariama, kaip ir iš kur būtų galima gauti pinigų. Naujienų portalo tv3.lt laidoje „Dėmesio centre +“ Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė pristatė modelį, kam ir kokie mokesčiai didėtų dėl gynybos finansavimo. Mokesčių politika pirmiausia yra politika, o ne buhalterija, todėl nuo to ir noriu pradėti.
Verslas Prieš 1 val.

Lingė ragina nemanipuliuoti: PVM tarifas ne padidintas, bet grąžintas į priešpandeminį lygį

Maitinimo įmonių argumentai, jog restoranai ir kavinės negali išsilaikyti nuo sausio grąžinus 21 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą, yra manipuliacija, tikina parlamentaras Mindaugas Lingė. Maitinimo sektoriaus įmonės penktadienį rinksis į protestą prie Vyriausybės, prašydamos sumažinti metų pradžioje nuo 9 iki 21 proc. pakeltą pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą.
REKLAMA
OWEXX firminio stiliaus kūrimas – profesionalumas ir išsiskiriančio įvaizdžio galimybė  OWEXX firminio stiliaus kūrimas – profesionalumas ir išsiskiriančio įvaizdžio galimybė

OWEXX firminio stiliaus kūrimas – profesionalumas ir išsiskiriančio įvaizdžio galimybė

Firminio stiliaus kūrimas – tai svarbus bet kokio verslo ar organizacijos kūrimo etapas. Stiliaus knyga (angl. brandbook), kitaip dar vadinama stiliaus vadovu, prekės ženklo vadovu, yra reikšmingas elementas, užtikrinantis verslo komunikacijos ir įvaizdžio vientisumą, o tai – raktas į atpažįstamumą, klientų lojalumą ir pasitikėjimą. Stiliaus knygoje išsamiai aprašomi tokie dalykai kaip logotipas, spalvos, šriftai ir t. t., kurie yra neatsiejama įmonės tapatybės formavimo dalis.
Lietuvos verslas Prieš 2 val.

„Vičiūnų grupė“ pardavė fabriką Kaliningrade – jį valdys Rusijos „Gruppa Okean“

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio ir jo verslo partnerio Liudo Skieraus valdoma žuvies bei kitų maisto produktų gamybos ir prekybos „Vičiūnų grupė“ pardavė gamyklą Sovetske, Kaliningrado srityje, Rusijos valdymo grupei „Gruppa Okean“.  Sandoris Rusijos juridinių asmenų registre įregistruotas ketvirtadienį, balandžio 18 dieną, rodo tiriamosios žurnalistikos centro „Siena“ BNS pateikti dokumentai.    Jie rodo, kad Sankt-Peterburge registruota „Gruppa Okean“ valdo 100 proc.

Ant VERT stalo – dujotiekio į Lenkiją statybos tikrinimo išvados

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) penktadienį patvirtins Lietuvos ir Lenkijos magistraliniame dujotiekyje (GIPL) sumontuotų galimai rusiškų jungiamųjų detalių patikrinimo išvadas. Tyrimą, kurio išvados bus tvirtinamos uždarame posėdyje, anksčiau planuota baigti iki kovo, tačiau vasario pabaigoje jis buvo pratęstas iki balandžio 19 dienos.
Lietuvos verslas Prieš 2 val.

Mazuronis prognozuoja, kad šios kadencijos Seimas nepadidins mokesčių dėl gynybos

Opozicinės Darbo partijos lyderis Andrius Mazuronis sako, kad šiemet kadenciją baigiantis Seimas nepadidins mokesčių dėl gynybos, o pastaraisiais mėnesiais vykusios diskusijos buvo skirtos imituoti sprendimų paiešką. „Aš tikiu, kad su šia kadencija šios sudėties Seime ir Vyriausybėje nebus priimti jokie sprendimai. Viskas bus atidėta naujai valdančiajai daugumai“, – Žinių radijui penktadienį sakė A. Mazuronis.

Trumpai: svarbiausi faktai apie Lietuvoje gamyklą planuojančią statyti „Rheinmetall“

Vokietijos gynybos pramonės milžinei „Rheinmetall“ planuojant Lietuvoje statyti 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą, BNS pateikia pagrindinius faktus apie dar 19-ojo amžiaus pabaigoje įkurtą Vokietijos koncerną, kuris taptų vienu didžiausių investuotojų šalies istorijoje bei didžiausiu gynybos pramonės investuotoju.  Tarp akcininkų – JAV investicijų fondai ir bankai, „Societe Generale“ Vokietijos mieste Diuseldorfe įsikūrusi „Rheinmetall AG“– pagrindinė „Rheinmetall“ grupės bendrovė.

Lingė: maitinimo sektoriuje bankrotų mažėja, įdarbinama vis daugiau žmonių

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė sako, kad įdarbinimai maitinimo sektoriuje auga, bankrotų mažėja, daugėja pradedančių veiklą įmonių, tuo metu Ugdymo ir gydymo įstaigų maisto gamintojų asociacijos vadovė įspėja, kad dėl padidėjusio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) pabrangusio maitinimo  mokyklose  nebeįperka vis daugiau tėvų.

„Orlen Lietuva“ atlygino 146 tūkst. eurų į jūrą išsiliejusios naftos sukeltą žalą

Naftos importo ir perdirbimo bendrovė „Orlen Lietuva“ teigia atlyginusi aplinkosaugininkų nustatytą 146,4 tūkst. eurų žalą, kai vasario pradžioje Baltijos jūroje ties Būtingės naftos terminalu išsiliejo beveik 2 tonų naftos. „Galiu patvirtinti, kad „Orlen Lietuva“ atlygino žalą. Šiandien (ketvirtadienį – BNS) sumokėta, padaryti pavedimai gera valia, anksčiau numatyto termino. Bendrai yra sumokėta kiek daugiau nei 150 tūkst. eurų“, – BNS ketvirtadienį teigė bendrovės atstovė Kristina Gendvilė.
Lietuvos verslas Prieš 4 val.

Avulis: derybas dėl naujos stadiono koncesijos sutarties teks pradėti nuo nulio

Nekilnojamojo turto bendrovės „Hanner“, ketinančios perimti Nacionalinio stadiono Vilniuje projektą, savininkas Arvydas Avulis sako esantis pasiruošęs derėtis dėl projekto koncesijos sutarties pakeitimų. Tačiau verslininkas pabrėžia, kad tokiu atveju derybas teks pradėti nuo nulio.   „Manau, kad jeigu tos derybos vyks, tai tą, ką buvo savivaldybė išsiderėjusi, reikės pradėti viską iš naujo.

„LTG Link“ pasirašys 200 mln. eurų paskolų sutartis su NIB ir EIB traukiniams įsigyti

Valstybės valdomų „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“ su Šiaurės investicijų banku (NIB) ir Europos investicijų banku (EIB) penktadienį pasirašys 200 mln. eurų paskolų sutartis traukiniams įsigyti. „NIB ir EIB suteiks paskolas po 100 mln. eurų ir finansuos 9 elektrinius bei 6 baterinius traukinius, kurie pakeis apie trečdalį keleivinių traukinių parko“, – pranešė LTG.

Maitinimo verslo atstovai protestuos prie Vyriausybės

Penktadienį šalia Vyriausybės pastato Vilniuje vyks maitinimo verslo atstovų protesto akcija, kurioje politikų bus reikalaujama grąžinti iki šių metų galiojusį lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifą. Pasak Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentės Evaldos Šiškauskienės, protestą inicijavo smulkusis maitinimo verslas, kuriam ypač sunku išsilaikyti nuo šių metų grąžinus standartinį 21 proc. PVM tarifą.
Lietuvos verslas Prieš 6 val.

Perkate automobilį, butą ar namą? Įspėja kiekvieną – tai žinoti būtina

Išsvajoto automobilio, būsto ar kito brangesnio daikto įsigijimas neretai gali tapti rimtu galvos skausmu. Teisės specialistai perspėja gyventojus nedaryti klaidų – nežinodami, kokius dokumentus pasirašote, vėliau minsite teismų slenksčius, bandydami atgauti savo sutaupytus pinigus. Įsigydami vieną ar kitą pirkinį, gyventojai tikisi gauti ir papildomų garantijų. Pavyzdžiui, kad perkamas daiktas ar prekė bus kokybiška, o sumokėtas avansas ar rankpinigiai nebus prarasti.

Kaune tiriant galimai apgaule įgytas ES lėšas – įtarimai devyniems asmenims, du suimti

Atliekant ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo vykdant Europos Sąjungos (ES) finansuojamus projektus devyniems asmenims Kaune pareikšti įtarimai, du iš jų suimti, ketvirtadienį pranešė portalas „Lrytas.lt“. Jo duomenimis, Panemunėje Kaune esančios bendrovės, kurios patalpose šią savaitę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) atliko kratas, atstovai apgaule galėjo įgyti apie 4 mln. eurų.
Lietuvos verslas Prieš 15 val.

Lietuvoje – 1300 km žvyrkelių: jei ir toliau taip skirs finansavimą, juos išasfaltuos po 500 metų

Žvyrkeliams asfaltuoti vyriausybė kitiems metams numatė 1 milijoną eurų. Už tokius pinigus iš 1300 kilometrų dabartinių žvyrkelių tinklo galima bus išasfaltuoti vos 2 kilometrus. Šiais metais žvyrkeliams asfaltuoti nėra skirta nė cento, mat kažkiek pernai neužbaigtų asfaltuoti žvyrkelių bus baigiami už pernai skirtus 8 milijonus.
Verslas Prieš 15 val.
Į viršų