Kaip šventinę Kūčių vakarienę paruošti be rūpesčių?

(Puslapis 1 iš 2)


Organizatorių nuotr.

Ekonomika.lt

2014-12-22 10:14

Prie kalėdinio šurmulio ir malonaus rūpesčio dovanomis prisideda ir ne mažiau svarbus, tačiau kartais įtampą keliantis Kūčių vakarienės bei Kalėdų vaišių ruošimas. Ne viena šeimininkė turi metų metus patikrintų šventinės vakarienės receptų, tačiau kartais norisi namiškius nustebinti naujais, dar neragautais kulinariniais šedevrais. O sugalvoti visus dvylika Kūčių patiekalų – tai didžiulis iššūkis kasmet. Siekdamas palengvinti jūsų šventinius rūpesčius ir įkvėpti jus naujiems atradimams, prekybos tinklas „IKI“ skuba į pagalbą.

Planuokite

Prekybos tinklas rekomenduoja atsipalaiduoti ir pradėti ruoštis Kūčių vakarienei jau dabar. „Atsisėskite ir ramiai sudarykite vakarienės meniu. Tada žinosite, kokių produktų reikės įsigyti, ką galima panaudoti iš namuose turimų atsargų. Ilgesnio galiojimo produktus, kurie tiks šventiniams patiekalams ruošti, pradėkite pirkti jau dabar, per akcijų, nes galėsite įsigyti pigiau. O paskutinėmis dienomis pirkite tik šviežius maisto produktus“, – pataria „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Kūčių vakarienė kitaip

Jei vis dėlto nespėjate visko pagaminti patys, „IKI“ siūlo jums savo pagalbą virtuvėje. „Suprasdami, kad ne visi turi laiko gaminti, o gal tiesiog nelaiko savęs gerais kulinarais, kiekvienais metais stengiamės nustebinti savo pirkėjus pasiūlydami vis naujų šventinių patiekalų“, – kalbėjo A.Petraitis.

Šiais metais prekybos tinklo lentynos papildytos specialiai Kūčių stalui sukurtomis naujienomis. „Šį šventinį sezoną siūlome paragauti aromatingo ir nepaprastai švelnaus skonio ančių kepenėlių pašteto su džiovintų slyvų gabalėliais, kuris puikiai tiks su prancūziško batono riekelėmis. Nepaliks abejingų ir obuolių sulčių želė su minkštutės švelnios kalakutienos riekelėmis ir sultingo greipfruto skiltelėmis. Šis ne tik skanus ir gaivus, bet ir labai dailus užkandis papuoš jūsų šventinį stalą“, – apie karščiausias šventines naujienas pasakojo „IKI“ Panevėžio kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen.

Kūčių vakarienei – žuvies patiekalai

Tradicinis Kūčių stalas neįsivaizduojamas be žuvies patiekalų. „IKI“ kulinarijos centro meistrai skyrė ypač daug dėmesio, kurdami išskirtinio skonio lašišos tortukus – tai švelnaus skonio kreminės tekstūros grietinėlės, varškės kremo ir lašišos trio.

Straipsnio puslapiai:

Close

Brangsta degalai: kainos neketina stabilizuotis

Dar vasarą ėmę brangti degalai ir toliau plonina vairuotojų pinigines. Degalų kainos toliau didėjo ir šį mėnesį. O štai dyzelinui per mėnesį pabrangus net šešiais procentais, jo kaina beveik susilygino su ...

Didesnė minimali alga Lietuvoje: kiek žmonės gaus „į rankas“

Nuo kitų metų Lietuvoje kylantis minimalus atlyginimas po mokesčių reformos vers lietuvius didžiuotis – bent teoriškai išsiskirsime iš Baltijos šalių kaimynių ir pirmausime pagal minimalų užmokestį. Tačiau ...

Daržovių kainos šoko aukštyn: rado naują kaltininką

Pernai praūžusios liūtys, o šiemet derlių nustekenusios sausros gerokai išaugino populiariausių lietuviškų daržovių kainas. Tačiau pasirodo, kad dėl kainų šuolio kaltos ne tik nepalankios oro sąlygos, bet ir prekybos ...

Kaip išsirinkti kiemui tinkamiausius vartus?

Siekiant aptverti privatų žemės sklypą tvora, dar vienu svarbiu elementu tampa tinkamai parinkti kiemo vartai. Vartai gali būti įvairaus dizaino, tačiau specialistai pataria juos derinti prie tvoros tam, kad bendras vaizdas žemės sklype būtų ...

Stebina ne vieną: nealkoholinis „džinas“ už 30 eurų

Nuo šių metų sugriežtinus prekybą alkoholiu bei uždraudus bet kokią alkoholio reklamą, prekybininkai ieško naujų būdų reklamuoti savo produkciją bei patraukti pirkėjų. Vienas būdų apeiti reklamos draudimus – nealkoholinių gėrimų ...

Ekonomistų verdiktas: pastarasis dešimtmetis lietuvių gyvenimui bus lemtingas

Trečiadienį pristatytame Lietuvos Respublikos Vyriausybės įgyvendinamų šešių struktūrinių reformų – mokesčių, sveikatos apsaugos, švietimo, inovacijų, pensijų ir šešėlio mažinimo srityse – ekonominėje ...

ES apkarpys išmokas Lietuvai: ragina ruoštis jau dabar

Naujasis Europos Sąjungos (ES) investicijų laikotarpis Lietuvai ir šalies verslininkams pažers iššūkių, kuriems ruoštis verslo organizacijų ir Finansų ministerijos atstovai siūlo pradėti jau dabar. Pagerėjus Lietuvos ...

Į Lietuvą žengia nauja turizmo bendrovė: siūlys keliones pamėgtomis kryptimis

Šių metų rugsėjo 27 dieną Latvijoje įsteigta įmonė „TT Baltics“ pradeda tarptautinio kelionių prekės ženklo TUI pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. „TT Baltics“ veikia didžiausio pasaulyje kelionių ...

Krizės pamokos Lietuvai: 20 metų atsiliekame nuo to, kas jau buvo padaryta

Šiemet pasaulyje galima „švęsti“ dvigubą, nors ir nemalonų, jubiliejų – lygiai prieš 20 metų ekonominė krizė paralyžiavo Rusiją, o lygiai prieš dešimtmetį bankrutavo JAV bankas milžinas ...

Bankų statistika: kortelės tapo įpročiu – jomis atsiskaitoma vis dažniau

Banko kortelėmis už prekes ir paslaugas atsiskaitoma vis dažniau, auga ir bendra operacijų kortelėmis apyvarta, rodo Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenys. Specialistų vertinimu, negrynieji pinigai tampa vis labiau įprasti, o prie augimo ...

 

 

Dienos klausimas

Ar planuojate įsigyti NT dar šiais metais?

 

Dienos citata

Įsivedus eurą nuo 2015 metų pradžios valstybės rinkliavos nedidės, o valstybė gali parodyti pavyzdį, kaip reikia elgtis perskaičiuojant kainas iš litų į eurus.

Finansų minsitras Rimantas Šadžius

Archyvas

Dienos skaičius

40 proc.

Tiek vidutinis kainų lygis Lietuvoje yra mažesnis nei ES vidurkis.

Archyvas